Fotoworkshop 'Boomkikkers' met Bob Luijks (VOL)

Datum: 
zaterdag, 7 juli 2018
Locatie: 
Afspraak om 12u in Nederlands Limburg (de locatie wordt enkel meegedeeld aan de ingeschreven deelnemers)
Boomkikker - foto: Bob Luijks
 
Van alle amfibieën heeft de boomkikker waarschijnlijk de hoogste aaibaarheidsfactor. Op zijn dooie gemak geniet het kikkertje van de warme zomerzon. ’s Nachts is alles anders; de slaapkop verandert dan in een luidruchtige herrieschopper. Water gebruikt de boomkikker alleen voor de voortplanting, verder verkiest hij toch vooral het struweel.
 
Op zaterdag 7 juli organiseren Landschap vzw en natuurfotograaf Bob Luijks in samenwerking met Staatsbosbeheer een workshop 'boomkikkerfotografie' in een niet nader genoemd natuurgebied in Nederlands Limburg. Tijdens deze workshop krijg je uitgebreid de kans om boomkikkers van dichtbij te fotograferen.

Voor wie?

Voor iedereen die nieuwsgierig is naar deze kleine klimmers. Enige basiskennis van je camera (diafragma, belichting en dergelijke) is een vereiste, omdat we hier niet te uitgebreid bij stil kunnen blijven staan.

Programma

Tijdens deze workshop leer je allereerst de boomkikkers te vinden. Je zou denken dat ze met hun felgroene kleur gemakkelijk te vinden zijn, maar niets is minder waar. Zelfs van dichtbij gaan ze volledig op in hun omgeving. Eénmaal gevonden, gaan we ze op verschillende manieren fotograferen. Respect staat daarbij voorop. De kikkers worden IN GEEN GEVAL aangeraakt of verplaatst (dit gebeurt helaas al te vaak, zelfs tijdens workshops!). Zit een kikker niet gunstig, dan gaan we gewoon op zoek naar een andere. We blijven ook niet te lang bij één kikker hangen, om de verstoring tot een minimum te beperken. Onderweg komen we uiteraard nog veel meer tegen dan boomkikkers alleen; de flora en fauna van het gebied zijn zéér veelzijdig en de landschappen overweldigend mooi.

Boomkikkers zijn echte mooi-weer-liefhebbers. Warm en droog weer zijn echt noodzakelijk. Mochten de weersvoorspellingen regen aankondigen, dan gaan we op zoek naar een nieuwe datum en wordt de workshop enkele weken verschoven.

Duur: 12u - 15u

Aantal deelnemers: minimaal 5, maximaal 8

Prijs: De normale prijs voor deze workshop is 70 euro, maar leden van Landschap vzw krijgen 10% korting en betalen dus 63 euro! Koffie en thee met wat lekkers zijn inbegrepen. Nog geen lid van Landschap vzw? Ontdek hier alle ledenvoordelen, word lid en geniet meteen van de ledenkorting op de workshop. Als je het lidmaatschap aangaat via de webshop van Landschap vzw, krijg je onmiddellijk een bevestiging van jouw lidmaatschap in jouw mailbox.

Inschrijven: aanmelden via deze link. Ben je lid of nieuw lid van Landschap vzw, dan heb je dus recht op korting. Vermeld wel even je lidnummer bij inschrijving! Als je pas lid bent geworden, vraag je snel even een mailbevestiging van je nieuwe lidmaatschap bij info@landschapvzw.be. Als je het lidmaatschap aangaat via de webshop van Landschap vzw, krijg je die bevestiging automatisch in jouw mailbox; die kan je dan doorsturen naar Bob als bewijs.

Mee te nemen:

  • Kleren die vies mogen worden
  • Bij voorkeur spiegelreflex- of systeemcamera
  • Objectieven: in ieder geval een (kort) tele-objectief (200 mm) en/of macro-objectief. Canonmateriaal kan geleend worden.
  • Statief is geen must, een monopod kan handig zijn.
  • Lunchpakket, wat te drinken.
  • Een antimugmiddel kan handig zijn...
Foto's

Copyright © 2012 Landschap VZW - Site by Bart Heirweg