Fotoworkshop 'Libellen' met Danny Laps

Datum: 
zaterdag, 20 mei 2017
Locatie: 
Beerse, Antwerpse Kempen, van 7u tot 11u

Foto: Danny Laps

Libellen zijn altijd al het favoriete onderwerp geweest van natuurfotograaf Danny Laps. Op zaterdag 20 mei organiseert Landschap vzw een workshop macrofotografie waarin Danny zijn kennis over zowel libellen als fotografie met jou deelt.

"De moeilijkheid zit hem erin de vleugels, het achterlijf en de ogen samen scherp te krijgen", legt Danny uit. Je leert manieren waarmee je de beste scherptediepte bereikt. Het creatieve gaan we ook niet uit de weg: spelen met scherpte en onscherpte, licht, compositie,…

Libellen en juffers fotograferen doen we ‘s ochtends vroeg wanneer de insecten nog in rust zijn, en bovendien bedekt met een mooi laagje dauw. Als we heel veel geluk hebben, kunnen we misschien zelfs een metamorfose van een larve tot libel fotograferen. Het proces van het uitsluipen duurt een tweetal uur, is prachtig om zien en een droom om te fotograferen.

Wat je nodig hebt: een reflexcamera met macrolens en statief. Indien je geen macrolens hebt en met Nikon werkt, kan je er ook één van Danny lenen (105mm of 200mm).

Ook fotografen met compactcamera’s kunnen heel wat bijleren tijdens deze workshop. Zo goed als elke compactcamera beschikt over een macrofunctie. Zelfs wanneer je met een reflexcamera fotografeert en een compactcamera hebt, is het interessant om hem mee te brengen. Danny toont je wat je er allemaal mee kan!

Alleszins ga je naar huis met een rugzak vol tips over libellen én macrofotografie. Je zal de tips ook kunnen toepassen op andere insecten zoals vlinders, kevers, bijen en wespen,…

Duur: van 7u tot 11u

Aantal deelnemers: minimaal 4, maximaal 8

Prijs: de normale prijs van deze workshop is 66 euro, maar leden van Landschap vzw krijgen 10% korting en betalen 60 euro. Nog geen lid? Snel naar deze pagina! Meld je aan als lid, en je kan meteen aan ledentarief inschrijven voor de workshop. In de prijs van de workshop zijn een hapje en drankje inbegrepen, om alles succesvol te doorstaan...

Inschrijven voor de workshop:  via het tabblad 'aanmelden' op deze link. Nadat je bent aangemeld, krijg je een uitnodiging om het deelnamegeld over te maken. Zodra dat gebeurd is, ben je definitief ingeschreven. Vallen de weersomstandigheen heel erg tegen, dan wordt tijdig beslist om de workshop uit te stellen of te annuleren. In dat geval wordt jouw deelnamegeld gewoon terugbetaald (tenzij je inschrijft voor de nieuwe datum).

Deze workshop wordt herhaald op zondag 21 mei en op zaterdag 10 juni. Zie verder in de activiteitenkalender!

Foto's

Copyright © 2012 Landschap VZW - Site by Bart Heirweg