Fotoworkshop macro orchideeën met Bob Luijks

Datum: 
zondag, 28 mei 2017
Locatie: 
Sint-Pietersberg, omgeving Maastricht (grens NL/B)

Foto: Bob Luijks

Eind mei, begin juni kleuren de kalkgraslanden uitbundig door de vele bloemen. Orchideeën zijn daarbij onbetwist favoriet. Maar er valt natuurlijk nog heel veel meer te zien, denk maar aan de talloze vlinders, sprinkhanen en andere insecten die in deze periode actief zijn. Op zondag 28 mei organiseren Landschap vzw en natuurfotograaf Bob Luijks een heel bijzondere macroworkshop in één van de mooiste orchideeëngraslanden van de Sint-Pietersberg bij Maastricht. Uiteraard moeten kandidaat-deelnemers bereid zijn om met uiterste zorg om te gaan met de planten en hun omgeving; liggen is niet toegestaan, begin al maar te oefenen op steunen op de ellebogen...

Programma

Doel van de workshop is het vastleggen van de duizenden prachtige bloemen op uiteenlopende manieren. Hoewel de nadruk ligt op de orchideeën, lopen we ook de andere bloemen en (hopelijk) vlinders natuurlijk niet voorbij. Tijdens deze workshop leer je zoeken naar diversiteit in beeld.

De workshoplocatie biedt alles wat we nodig hebben. Op de kalkrijke bodem struikel je werkelijk over de bloemen, en dat allemaal in een heel aangename setting. Hierbij ben je doorlopend verzekerd van mooi licht en 1001 mogelijkheden.

Voor wie?

Voor de al wat gevorderde fotograaf die het maximale uit één onderwerp wil halen.

Duur: 7u-11u

Aantal deelnemers: minimaal 5, maximaal 8

Prijs: De normale prijs voor deze workshop is 66 euro, maar leden van Landschap vzw krijgen 10% korting en betalen dus 59,40 euro! Koffie en thee met wat lekkers zijn inbegrepen, evenals een reader na afloop (pdf). Nog geen lid van Landschap vzw? Ontdek hier alle ledenvoordelen, word lid en geniet meteen van de ledenkorting op de workshop!

Inschrijven: aanmelden via deze link. Ben je lid of nieuw lid van Landschap vzw, dan heb je dus recht op korting. Vermeld wel even je lidnummer bij inschrijving! Als je pas lid bent geworden, vraag je snel even een mailbevestiging van je nieuwe lidmaatschap bij info@landschapvzw.be.

Mee te nemen:

  • Kleren die absoluut vies mogen worden, maar je vooral droog en warm houden. We staan veel stil.
  • Spiegelreflex of systeemcamera met macrolens. Vergeet ook zeker geen groothoek mee te nemen. Canon-materiaal kan geleend worden.
  • Statief is geen must, maar kan zeker handig zijn.
  • Iets te eten en te drinken.
Foto's

Copyright © 2012 Landschap VZW - Site by Bart Heirweg