Fotoworkshop 'Margrieten' met Bob Luijks

Datum: 
donderdag, 25 mei 2017
Locatie: 
Hoegaardse valleien, Vlaams-Brabant

Foto: Bob Luijks

Het landschap van Hoegaarden spreekt tot de verbeelding. Met zijn uitgestrekte akkers, weidse vergezichten, diep ingesneden groene valleien en prachtige holle wegen is deze streek uitgegroeid tot het mekka van de zachte natuurgenieter. Hier vind je een unieke mix van ruimte, natuur en stilte.

Dankzij de inzet van Natuurpunt Velpe-Mene kwamen de Hoegaardse valleien versterkt uit een grootschalige ruilverkaveling. Ze vormen nu een aaneengesloten eenheid natuur in een weids akkerlandschap. Door een aangepast natuurbeheer zijn de flanken van de valleien uitgegroeid tot soortenrijke en structuurrijke hooi- en weilanden. Je vindt hier onder meer marjolein, donderkruid, borstelkrans, aardaker, graslathyrus, klavervreter, beemdkroon, stalkruid, knoopkruid, heelblaadje, sint-janskruid, jakobskruiskruid, biggenkruid, havikskruiden, kaasjeskruiden en slangenkruid. Kers op de taart zijn de zeldzame orchideeën. Als eind mei de margrieten bloeien, ontstaat een golvende bloemenzee. In enkele decennia evolueerden de Hoegaardse valleien niet alleen tot ecologische pareltjes, ook landschappelijk zijn het absolute toppers geworden.

Op donderdag 25 mei (Hemelvaartdag) organiseren Landschap vzw en natuurfotograaf Bob Luijks een heel bijzondere workshop op deze locatie.

Programma

De focus ligt op het vastleggen de massaal aanwezige margrieten. Doel van de workshop is het fotograferen van deze prachtige bloemen op uiteenlopende manieren. Hoewel de nadruk ligt op de margrieten, lopen we uiteraard de andere bloemen en de vlinders niet zomaar voorbij. Uiteraard moeten kandidaat-deelnemers bereid zijn om met uiterste zorg om te gaan met de planten en hun omgeving. Liggen is niet toegestaan; begin al maar te oefenen op steunen op de ellebogen...

Duur: 8u-12u

Aantal deelnemers: minimaal 6, maximaal 8

Prijs: De normale prijs voor deze workshop is 66 euro, maar leden van Landschap vzw krijgen 10% korting en betalen dus 59,40 euro! Koffie en thee met wat lekkers zijn inbegrepen. Nog geen lid van Landschap vzw? Ontdek hier alle ledenvoordelen, word lid en geniet meteen van de ledenkorting op de workshop.

Inschrijven: aanmelden via deze link. Ben je lid of nieuw lid van Landschap vzw, dan heb je dus recht op korting. Vermeld wel even je lidnummer bij inschrijving! Als je pas lid bent geworden, vraag je snel even een mailbevestiging van je nieuwe lidmaatschap bij info@landschapvzw.be.

Mee te nemen:

  • Kleren die absoluut vies mogen worden, maar je vooral droog en warm houden. We staan veel stil.
  • Spiegelreflex of systeemcamera met macrolens. Vergeet ook zeker geen groothoek mee te nemen.
  • Statief is geen must, maar kan zeker handig zijn.
  • Iets te eten en te drinken.
Foto's

Copyright © 2012 Landschap VZW - Site by Bart Heirweg