Fotoworkshop 'Ruhrgebied' met Bob Luijks (VOL)

Datum: 
zaterdag, 19 augustus 2017
Locatie: 
Duisburg (D)

Foto: Bob Luijks

Het Ruhrgebied? Dat is wel even wat anders dan kalkgraslanden, boomkikkers of libellen. Klopt, maar toch heeft het Ruhrgebied de (natuur)fotograaf veel te bieden. Op zaterdag 19 augustus trekken Landschap vzw en fotograaf Bob Luijks naar Duisburg (net voorbij de Nederlands-Duitse grens) voor een workshop die een unieke combinatie maakt tussen industrieel erfgoed en natuur.

Programma

Het Ruhrgebied staat vol industriële installaties. In tegenstelling tot wat in onze eigen omgeving het geval is, zijn de fabrieken hier niet gesloopt, maar juist toegankelijk gemaakt voor het publiek. Tegelijkertijd mag de natuur z’n gang gaan, waardoor bijzondere combinaties ontstaan. Korstmossen proberen kiertjes in het beton in beslag te nemen, berken doen hetzelfde waar de wortels al iets meer ruimte krijgen. Klimplanten groeien omhoog tegen ieder verticaal element en roest probeert verf te verdrijven en het samenspel aan te gaan met de vele tinten groen.

We nemen ruim de tijd om het immense terrein te verkennen. Op verschillende interessante plekken blijven we wat langer hangen. Tussendoor gaan we genieten van een heerlijke Duitse maaltijd. Ook na zonsondergang gaan we door. Delen van de installatie veranderen dan in een lichtkunstwerk.

Voor wie?

Voor iedereen die eens op een unieke locatie wil fotograferen. Enige basiskennis is handig, maar niet noodzakelijk. Iedere camera is geschikt voor de workshop. Een zoom of een tele-objectief stelt je in staat om beter te kaderen.

Duur: 13u - 22u30

Aantal deelnemers: minimaal 5, maximaal 10

Prijs: De normale prijs voor deze workshop is 95 euro, maar leden van Landschap vzw krijgen 10% korting en betalen dus 85,50 euro! Koffie en thee met wat lekkers zijn inbegrepen. Nog geen lid van Landschap vzw? Ontdek hier alle ledenvoordelen, word lid en geniet meteen van de ledenkorting op de workshop.

Inschrijven: aanmelden via deze link. Ben je lid of nieuw lid van Landschap vzw, dan heb je dus recht op korting. Vermeld wel even je lidnummer bij inschrijving! Als je pas lid bent geworden, vraag je snel even een mailbevestiging van je nieuwe lidmaatschap bij info@landschapvzw.be.

Foto's

Copyright © 2012 Landschap VZW - Site by Bart Heirweg