Fotoworkshop 'Sneeuw' met Bob Luijks

Datum: 
zaterdag, 24 februari 2018
Locatie: 
Daar waar voldoende sneeuw wil vallen. Grootste kans: de Hoge Venen

Foto: Bob Luijks

Geen winter is compleet zonder een flink pak sneeuw en ijs. Het landschap neemt een betoverende eenvoud aan. Storende elementen verdwijnen onder een dikke laag poeder. Maar hoe leg je die eenvoud het beste vast? Hoe ga je om met het licht en de omstandigheden? Tijdens deze workshop komen alle winterse aspecten voorbij.

Programma

Alles draait om de betoverende schoonheid van een wit landschap. Hoe om te gaan met de belichting en witbalans? En hoe mooi de eenvoud ook is, hoe breng je er toch wat spanning in qua compositie? We kijken naar het witte landschap en zoomen in op winterse details. De exacte mogelijkheden zijn afhankelijk van de locatie waar de sneeuw wil vallen. Vorige winter was de sneeuw van tamelijk korte duur en beperkt tot de Hoge Venen. De workshop duurt ongeveer een halve dag.

Voor wie?

Deze workshop is bedoeld voor iedere winterliefhebber. Je moet wel tegen de koude kunnen. Hoewel de te lopen afstanden niet enorm zijn, kunnen de winterse omstandigheden toch behoorlijk pittig zijn.

LET OP!

Een exacte datum is uiteraard niet vooraf te geven. De datum hierboven is dan ook alleen maar richtinggevend en bedoeld om aanmeldingen mogelijk te maken. Zodra er sneeuw ligt, gaan we er voor. Meld je alvast aan; zodra er sneeuw valt, ontvang je een berichtje. De snelle beslisser kan dan mee naar winter-wonderland. De genoemde datum is dus slechts indicatief!

Duur: 9u-13u

Aantal deelnemers: minimaal 4, maximaal 8

Prijs: De normale prijs voor deze workshop is 70 euro, maar leden van Landschap vzw krijgen 10% korting en betalen dus 63 euro! Koffie en thee met wat lekkers zijn inbegrepen, evenals een reader na afloop (pdf). Nog geen lid van Landschap vzw? Ontdek hier alle ledenvoordelen, word lid en geniet meteen van de ledenkorting op de workshop! Als je het lidmaatschap aangaat via de webshop van Landschap vzw, krijg je onmiddellijk een bevestiging van jouw lidmaatschap in jouw mailbox.

Inschrijven: aanmelden via deze link. Ben je lid of nieuw lid van Landschap vzw, dan heb je dus recht op korting. Vermeld wel even je lidnummer bij inschrijving! Als je pas lid bent geworden, vraag je snel even een mailbevestiging van je nieuwe lidmaatschap bij info@landschapvzw.be. Als je het lidmaatschap aangaat via de webshop van Landschap vzw, krijg je die bevestiging automatisch in jouw mailbox; die kan je dan doorsturen naar Bob als bewijs.

Mee te nemen:

  • Kleren die absoluut vies mogen worden, maar die je vooral droog en warm houden. We staan veel stil. Snowboots zijn warm aanbevolen, handschoenen verplicht.
  • Alle camera's en objectieven zijn geschikt, van een groothoek tot zoom (ongeveer 200 mm).
  • Statief is geen must, maar kan zeker handig zijn. Een statief kan geleend worden.
  • Iets te eten en te drinken. Een thermoskan met een warm drankje doet wonderen.
Foto's

Copyright © 2012 Landschap VZW - Site by Bart Heirweg