Infowandeling wolven in de Kempen - Hoge Mouw Kasterlee

Datum: 
zondag, 10 mei 2020
Locatie: 
Afspraak om 10u of om 14u op de parking van de 3master Campus, Pater Damiaanstraat 10 in BE-2460 Kasterlee.
 
Op 21 december 2019 belden verschillende waarnemers uit Lichtaart en Lille het meldpunt Welkomwolf.be omdat ze een wolf hadden zien lopen. De dagen nadien vielen plots in Zoersel een paar dode schapen te betreuren. Ondertussen weten we dat het telkens wolvin Noëlla betrof, die was komen aanlopen via Nederland vanuit het noorden van Duitsland. Na drie nachten in Zoersel, besloot Noëlla op Kerstdag 2019 richting Balen te trekken. Nog een dag later nam ze haar intrek bij wolf August op de militaire domeinen in Limburg. Daar leeft ze nu nog steeds. De twee wolven vormen intussen een paar en het ziet ernaar uit dat we eind april/begin mei 2020 welpen mogen verwachten. De doortocht van Noëlla door de Antwerpse Kempen was dus niet meer dan een blitzbezoek, maar Noëlla zal heus niet de laatste wolf zijn die plots in de Kempen opduikt. Om vervolgens snel weer verder te trekken, maar misschien ook om te blijven...
 
De wolf mag in ons land dan wel hartelijk onthaald worden door het grote publiek, tegelijk is er geen dier waarover zoveel fabels de ronde doen. Om waarheid van mythe te onderscheiden, organiseren Landschap vzw en Welkom Wolf lezingen en informatieve wandelingen over wolven en hun boeiende levenswijze. Tijdens onze infowandeling vertellen we je alles over de comeback van deze fascinerende dieren, maar we geven ook antwoorden op de vragen die op ieders lippen liggen.

Hoe herken je een wolf? Zijn wolven gevaarlijk voor mensen? Hoe kunnen we vee en huisdieren beschermen? Kan ik nog met mijn hond gaan wandelen in het bos? Heeft de wolf een voldoende groot territorium met de natuurgebieden in de Kempense regio. En vindt de wolf voldoende voedsel in onze natuur?

Alles weten over wolven? Neem dan op zondag 10 mei deel aan de infowandeling van Landschap vzw en Welkom Wolf in Provinciaal Groendomein Hoge Mouw.

Afspraak: om 10u (einde om 12u30) of om 14u (einde om 16u30) op de parking van de 3master Campus Kasterlee, Pater Damiaanstraat 10 in BE-2460 Kasterlee.

Deelname: gratis voor (nieuwe) leden van Landschap vzw. Niet-leden betalen 2,5 euro per persoon of 5 euro per gezin. Inschrijven is niet nodig. Ontdek hier al onze ledenvoordelen, word lid en geniet meteen van gratis deelname (met het hele gezin)! Honden welkom, aan de leiband.

Meer info: info@landschapvzw.be of +32(0)495-32 53 30 (Jan Loos)

Meer wolf op www.welkomwolf.be en op de facebookpagina Welkom Wolf

Foto's

Copyright © 2012 Landschap VZW - Site by Bart Heirweg