Infowandeling wolven in Limburg

Datum: 
donderdag, 26 december 2019
Locatie: 
Afspraak om 14u op de parking 'In den Brand' langs de Sint-Lambertusstraat (met inrit via de Kamertstraat) in BE-3940 Hechtel-Eksel. Einde om 17u.

Begin 2018 zette voor het eerst sinds bijna twee eeuwen weer een wilde wolf poot op Vlaamse bodem. De Duitse wolvin Naya liep meer dan 1 000 kilometer door Duitsland en Nederland om uiteindelijk in Belgisch Limburg terecht te komen.

Daar gebeurde wat niemand voor mogelijk hield: de wolvin had het er zo naar haar zin dat ze prompt besloot om zich definitief te vestigen en te wachten op een lief. In de daaropvolgende maanden liepen twee verschillende mannetjeswolven helemaal vanuit Duitsland tot bij Naya. De eerste kandidaat – Roger – was jong en onervaren en liet zich al snel doodrijden, maar de tweede – August – werd haar vaste partner. In maart was Naya zwanger zijn en in mei werd ze moeder, maar kort daarna maakte een lafaard een einde aan haar leven en aan dat van haar welpen. August is nog steeds in het gebied.

Neem deel aan de geleide wandeling in Limburgs wolvengebied en ontdek alles over dit iconische dier!

 

Afspraak: om 14u op de parking 'In den Brand' langs de Sint-Lambertusstraat (met inrit via de Kamertstraat) in BE-3940 Hechtel-Eksel. Einde om 17u. Gratis voor leden.

Deelname: gratis voor (nieuwe) leden van Landschap vzw. Niet-leden betalen 2,5 euro per persoon of 5 euro per gezin. Inschrijven is niet nodig. Lid worden? Kijk snel op www.landschapvzw.be/ontdek-landschap-vzw

Meer info: info@landschapvzw.be of +32(0)495-32 53 30 (Jan Loos)

 

Foto's

Copyright © 2012 Landschap VZW - Site by Bart Heirweg