Kanosafari in het GrensPark Kempen~Broek

Datum: 
zondag, 21 mei 2017
Locatie: 
Afspraak om 10u op de carpoolplaats bij afslag Kelpen-Oler op de A2 Eindhoven-Maastricht
Foto: Bob Luijks
 
Zondag 21 mei organiseert Landschap vzw een unieke kanosafari over de Tungelroyse Beek in het GrensPark Kempen~Broek. Rustig peddelend op de beek, tussen het riet of door een moerasje; overal ervaar je een ongekende rust en de schoonheid van de natuur. Vanuit de kano heb je een andere kijk op het gebied en zie je tal van dieren en planten. We komen ook knaag- en loopsporen van bevers tegen. Langs het traject leven meerdere beverfamilies in heuse burchten.

De excursie begint met een korte kano-instructie. Vervolgens peddelen we onze ervaren gids achterna. Onderweg krijg je uitleg over de ecologie van planten en dieren en de ontwikkeling van de klimaatbuffer Kempen~Broek. In natte tijden wordt hier water vastgehouden om overstromingen tegen te gaan. Hierdoor ontstaat een spectaculair waterrijk natuurgebied.

We varen met een klein groepje (max. 13 deelnemers) in 2- en 3-persoons Canadese kano’s, die erg stabiel zijn. Kano-ervaring is niet nodig, maar van alle deelnemers wordt wel verwacht dat ze kunnen zwemmen, ook al is de beek erg ondiep. Voor zwemvesten wordt gezorgd. Een overdraging (sjouwen met de kano) maakt deel uit van deze kanotocht! Lunchpakket moet je zelf meebrengen. 

Afspraak: om 10u op de carpoolplaats bij afslag Kelpen-Oler op de A2 Eindhoven-Maastricht. Let op: NIET de aanduidingen P+R volgen, dat is een andere parking! Van bij de carpoolplaats rijden we met zo weinig mogelijk auto’s naar het eigenlijke beginpunt van de kanotocht. Einde rond 17u. 
 
Deelname: 35 euro per persoon voor leden van Landschap vzw; niet-leden betalen 38 euro p.p. Vooraf inschrijven via activiteiten@landschapvzw.be is verplicht.
Nog geen lid van Landschap vzw? Ontdek dan hier alle ledenvoordelen, word lid en geniet meteen van de ledenkorting voor de kanotocht!
 
Meer info: +32(0)495-32 53 30 (Jan Loos)
 
Deze activiteit wordt herhaald op zondag 1 oktober.
Foto's

Copyright © 2012 Landschap VZW - Site by Bart Heirweg