Lentewandeling op het Klein Schietveld

Datum: 
zondag, 10 maart 2019
Locatie: 
Afspraak om 13u30 op parking Klein Schietveld, Licht Vliegwezenlaan 3, BE-2930 Brasschaat.

Klein Schietveld - foto: Danny Laps

In het noordwesten van de Antwerpse Kempen, dicht bij de Nederlandse grens, liggen twee bijzondere militaire domeinen met een unieke natuurwaarde: het Klein en het Groot Schietveld. Het Groot Schietveld is een ecologische parel met onder meer één van de grootste adderpopulaties van heel West-Europa, maar het terrein is grotendeels ontoegankelijk. De openstelling van het nabijgelegen Klein Schietveld zorgt ervoor dat je toch kan genieten van de prachtige landschappen en unieke soorten in één van de best bewaarde natte heidegebieden van Vlaanderen. Voor een uitgebreide beschrijving van dit bijzondere natuurgebied verwijzen we naar het artikel in LANDSCHAP 2018-2.

Onze vorige wandeling op het Klein Schietveld in Brasschaat was zo populair dat we deze activiteit nog eens willen herhalen. Het gebied is 900 hectare groot en eindeloos verscheiden, en bovendien is het inmiddels bijna lente!

Afspraak: om 13u30 op parking Klein Schietveld, Licht Vliegwezenlaan 3, BE-2930 Brasschaat. Te bereiken via afrit 4 (Sint-Job-in-’t-Goor) van de E19 Breda-Antwerpen. Einde om 17u.

Deelname: gratis voor leden van Landschap vzw. Niet-leden betalen 2,50 euro per persoon of 5 euro per gezin. Vooraf inschrijven is niet nodig. Nog geen lid van Landschap vzw? Ontdek hier de talloze ledenvoordelen, word lid en neem gratis deel aan deze activiteit (met het hele gezin)! Je kan jouw lidmaatschap ook aankopen in de webshop van Landschap vzw.

Meer info: +32(0)495-32 53 30 (Jan Loos) of info@landschapvzw.be

Foto's

Copyright © 2012 Landschap VZW - Site by Bart Heirweg