Vaarexcursie 'Ochtend in De Wieden'

Datum: 
vrijdag, 26 mei 2017
Locatie: 
De Wieden, omgeving Zwartsluis, Kop van Overijssel

Foto: Rob Dijkstra

Op vrijdag 26 mei kan je met Landschap vzw en fotograaf/filmer Rob Dijkstra in een zeer kleine groep een unieke ervaring beleven: met een stille fluisterboot vaar je nog vóór zonsopgang het immense moeras- en laagveengebied De Wieden in. Het vroege ochtendlicht en de absolute stilte van de boot maken van deze expeditie een unieke ervaring.

Nationaal Park Weerribben-Wieden is het grootste laagveenmoeras van West-Europa. Het zuidelijke deel heet De Wieden. Dit waterrijke natuurgebied in de Kop van Overijssel is een oase van ruimte en rust. Je vindt hier plassen en sloten, uitgestrekte rietlanden, hooilanden vol bloemen en dichtbegroeide moerasbossen. Ga mee op vaartocht met een volkomen stille fluisterboot! Zeven uur lang (!) doorkruisen we dit prachtige natuurgebied. Voor deze expeditie kiezen we bewust voor slechts een héél kleine groep: 4 gasten plus bootsman Ronald en begeleider Rob. Onze sloep biedt plaats aan 4 personen die op een comfortabele manier kunnen fotograferen, maar uiteraard zijn ook niet-fotografen welkom (met verrekijker, want een telescoop is niet handig op de boot). We gaan op zoek naar bever, ree, libellen, vos, ijsvogel, zwarte stern en tal van andere moerasvogels... De Wieden zijn ook het leefgebied van de otter en het broedgebied van een koppel zeearenden. Achter elke bocht ligt weer een nieuw fascinerend landschap en kansen tot het maken van die ene unieke foto.

Tijd: de excursie duurt van 5u tot 12u.

Aantal deelnemers: maximaal 4

Prijs: De normale prijs voor deze vaarexcursie is 69 euro, maar leden van Landschap vzw krijgen 10% korting en betalen dus 62 euro! Koffie en thee zijn inbegrepen in de prijs. Nog geen lid van Landschap vzw? Ontdek hier alle ledenvoordelen, word lid en geniet meteen van de ledenkorting op de vaarexcursie.

Inschrijven: aanmelden via deze link. Ben je lid of nieuw lid van Landschap vzw, dan heb je dus recht op korting. Vermeld wel even je lidnummer bij inschrijving! Als je pas lid bent geworden, vraag je snel even een mailbevestiging van je nieuwe lidmaatschap bij info@landschapvzw.be.

Mee te nemen / verzamelplaats: alle informatie krijg je in de bevestiging van inschrijving.

Foto's

Copyright © 2012 Landschap VZW - Site by Bart Heirweg