Vogelweekend Hoge Venen met STARLING (VOL)

Datum: 
vrijdag, 23 maart 2018 tot zondag, 25 maart 2018
Locatie: 
Hoge Venen, provincie Luik, België

Notenkrakers - foto: Hugo Willocx

Van vrijdag 23 tot zondag 25 maart organiseert STARLING met medewerking van Landschap vzw een 'vogelweekend' in de Hoge Venen. Geen voederplanksoorten, maar een tocht langs de meest bijzondere vogels van dit toch wel héél extreme milieu. Een weekendje voor gepassioneerde vogelaars!

Bijzondere soorten

Onze Ardennen worden onderschat, zowel op het vlak van natuurrijkdom als van beleving. Eind maart flakkert de lente langzaam op en maken de eerste zangconcerten hun intrede in de natuur.

Zingende goudvinken en appelvinken, kruisbekken, taigaboomkruiper, vuurgoudhaantjes en talrijke mezen kleuren de bossen. Spechten zoals middelste bonte, zwarte en grijskopspecht zijn actief en de trek komt langzaam op gang. Met wat geluk scoren we een visarend, een groep kraanvogels of de eerste zwarte ooievaar. Eén voor één topsoorten en specialiteiten van het zuiden. Maar daar houdt het niet op. Ook korhoen, klapekster, havik en notenkraker behoren tot de mogelijkheden, en met wat geluk vinden we een oehoe, ruigpootuil of dwerguil.

Ervaren begeleider

Het weekend wordt begeleid door Joris Elst. Al ruim 20 jaar lang bezoekt Joris frequent het zuiden van België. Hij heeft zo al iedere uithoek van Wallonië verkend op zoek naar alles wat leeft en op naam te brengen is in het veld. Zijn palmares is indrukwekkend. Kortom, de geknipte man voor een gevuld weekend vol met mooie waarnemingen.

Programma

Vrijdag 23 maart: aankomst, kennismaking, avondexcursie uilen.

Zaterdag 24 maart: dagexcursie op zoek naar bosvogels zoals spechten, mezen en andere zangvogels + avondexcursie uilen.

Zondag 25 maart: dagexcursie Hoge Venen op zoek naar korhoen, klapekster en de overige doelsoorten.

Het programma is flexibel en afhankelijk van de weersomstandigheden!

Verblijf en transport

We overnachten in B&B Le Randonneur, aan de rand van de venen. Verplaatsingen gebeuren met eigen wagen (eventueel carpoolend).

Wandelen en natuurstudie

De excursies zijn makkelijk tot pittig. We proberen zoveel mogelijk specialiteiten van de Hoge Venen waar te nemen (zoals korhoen, nu het nog kan).

Klimaat en kledij

Maart in de Hoge Venen heeft uiteenlopende weersomstandigheden. Wees voorbereid op eventueel koude (zelfs zéér koude) en natte weersomstandigheden. Een paraplu en stevige stapschoenen kunnen dan wonderen doen.

Fotografie

Tijdens deze reis zijn er mogelijkheden voor fotografie. De gids heeft een uitgebreide kennis van fotografie.

Aantal deelnemers: minimaal 4, maximaal 8.

Prijs: de normale prijs voor dit 'vogelweekend' is 375 euro p.p., maar leden van Landschap vzw krijgen 25 euro korting per persoon en betalen 350 euro p.p.

De prijs omvat het verblijf (2 overnachtingen op basis van verblijf in tweepersoonskamer), alle maaltijden (2x ontbijt, 2x diner, 2x lunch/picknick), alle versnaperingen, niet-alcoholische dranken, alle excursies, garantiefonds en begeleiding door een professionele gids. Niet inbegrepen in de prijs: transport, persoonlijke aankopen, annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering, alcoholische dranken.
 
Noteer dat leden van Landschap vzw een korting van 25 euro per persoon genieten! Nog geen lid? Ontdek hier de ledenvoordelen, word lid en geniet meteen van de ledenkorting op deze reis. Een (gezins)lidmaatschap kost maar 22 euro, en de korting van 25 euro op de reis geldt per gezinslid!
 
Voor een éénpersoonsoptie (gebruik van een tweepersoonskamer door slechts één persoon) wordt 125 euro toeslag gerekend.
Foto's

Copyright © 2012 Landschap VZW - Site by Bart Heirweg