Wandelen in De Braakman

Datum: 
zondag, 19 januari 2020
Locatie: 
Afspraak om 13u30 aan de Braakmanboerderij van Staatsbosbeheer, Braakmanweg 5, NL-4521 PV Hoek (Biervliet). Einde om 17u.

De Braakman in Biervliet is de trots van Staatsbosbeheer Zeeuws-Vlaanderen. Het voormalige krekencomplex bestaat uit een centrale kreek, omringd door bos en weilanden.

De huidige vorm is ontstaan in 1952. Net voor de grote overstromingsramp in 1953 is het gebied ingepolderd. Destijds is er bijna 200 hectare bos- en natuurgebied gecreëerd. Inmiddels is daar 300 hectare bijgekomen. De Braakman is zo één van de grootste natuurgebieden van Zeeuws-Vlaanderen geworden. In het gehele gebied vind je uitgestrekte bossen, struweel, open terrein en water. 

Tijdens de wintermaanden is de kreek bijzonder belangrijk voor watervogels. Tijdens de trektijd en in de winter zijn er veel eenden en steltlopers te zien. Bijzonder zijn de duizenden ganzen en tientallen kleine zwanen die er in de wintermaanden komen slapen. Maar ook overwinterende groenpootruiters, zwarte ruiters, oeverlopers, kemphanen en kluten staan tijdens de wandeling op ons verlanglijstje!

 

Afspraak: om 13u30 aan de Braakmanboerderij van Staatsbosbeheer, Braakmanweg 5, NL-4521 PV Hoek (Biervliet). Einde om 17u.

Deelname: gratis voor (nieuwe) leden van Landschap vzw. Niet-leden betalen 2,5 euro per persoon of 5 euro per gezin. Inschrijven is niet nodig. Lid worden? Kijk snel op www.landschapvzw.be/ontdek-landschap-vzw.

Meer info: info@landschapvzw.be of +32(0)495-32 53 30 (Jan Loos)

Foto's

Copyright © 2012 Landschap VZW - Site by Bart Heirweg