Wandelen in De Braakman

Datum: 
zondag, 18 april 2021
Locatie: 
Afspraak om 13u30 aan de Braakmanboerderij, Braakmanweg 5, NL-4521 PV Hoek (Biervliet). Einde om 17u.

De Braakman - foto: Hans Debruyne

De Braakman in Biervliet is de trots van Staatsbosbeheer Zeeuws-Vlaanderen. Het voormalige krekencomplex bestaat uit een centrale kreek, omringd door bos en weilanden.

De huidige vorm is ontstaan in 1952. Net voor de grote overstromingsramp in 1953 is het gebied ingepolderd. Destijds is er bijna 200 hectare bos- en natuurgebied gecreëerd. Inmiddels is daar 300 hectare bijgekomen. De Braakman is zo één van de grootste natuurgebieden van Zeeuws-Vlaanderen geworden. In het gehele gebied vind je uitgestrekte bossen, struweel, open terrein en water. 

Het hele jaar door is de kreek bijzonder interessant voor watervogels. Tijdens de trektijd en in de winter zijn er veel eenden, zaagbekken en steltlopers te zien. Bijzonder zijn de duizenden ganzen en tientallen kleine zwanen die er in de wintermaanden komen slapen. In het prille voorjaar staan onder meer groenpootruiters, zwarte ruiters, oeverlopers, kemphanen en kluten op ons verlanglijstje.

Mannetje krakeend - foto: Eric Feyen

Afspraak: om 13u30 aan de Braakmanboerderij van Staatsbosbeheer, Braakmanweg 5, NL-4521 PV Hoek (Biervliet). Einde om 17u.

Deelname: gratis voor leden en nieuwe leden van Landschap vzw. Niet-leden betalen 2,5 euro per persoon of 5 euro per gezin. Lid worden? Kijk snel hier of schrijf je meteen in als lid.

INSCHRIJVEN: verplicht vooraf aanmelden via een mail naar activiteiten@landschapvzw.be, met vermelding van het aantal deelnemers en of die lid of geen lid zijn. Alleen zo kunnen we het correcte aantal gidsen voorzien om de groepen beperkt te houden en de COVID-maatregelen na te leven. Mochten (nieuwe) opgelegde COVID-beperkingen de activiteit onmogelijk maken, dan kunnen we jou ook persoonlijk verwittigen.

Meer info: info@landschapvzw.be of +32(0)495-32 53 30 (Jan Loos)

Foto's

Copyright © 2012 Landschap VZW - Site by Bart Heirweg