Wandeling in provinciedomein Het Leen

Datum: 
zondag, 18 maart 2018
Locatie: 
Afspraak om 14u op de parking van domein Het Leen, Gentsesteenweg 80, BE-9900 Eeklo. De Gentsesteenweg is de N9 tussen Eeklo en Gent. Einde om 17u.

Groene specht - foto: Ludo Goossens

Op de grens tussen de Oost-Vlaamse gemeenten Eeklo, Zomergem en Waarschoot worden de typische openheid en weidsheid van het Meetjesland plots onderbroken voor een heel ander landschap: met 265 hectare aaneengesloten bos is provinciaal domein Het Leen haast een anomalie in deze bosarme regio. Wie beter kijkt, ziet dat Het Leen een mozaïek is van verschillende biotopen: een deel is heide, een ander deel gemengd loofbos en nog een ander deel bestaat vooral uit naaldhout. Zachte recreanten komen genieten van de natuur en de rust in deze groene oase. Op zondag 18 maart verzorgt Landschap vzw hier een geleide wandeling van ongeveer 6 km.

Afspraak: om 14u op de parking van domein Het Leen, Gentsesteenweg 80, BE-9900 Eeklo. De Gentsesteenweg is de N9 tussen Eeklo en Gent. Einde om 17u.

Deelname: gratis voor leden van Landschap vzw. Niet-leden betalen 2,50 euro per persoon of 5 euro per gezin (maximaal 2 volwassenen + kinderen). Vooraf inschrijven is niet nodig.

Genieten van de ledenvoordelen?

Nog geen lid van Landschap vzw? Ontdek hier de ledenvoordelen, word lid en geniet meteen van de gratis deelname aan een heleboel geleide wandelingen. Een (gezins)lidmaatschap kost maar 22 euro!

Foto's

Copyright © 2012 Landschap VZW - Site by Bart Heirweg