Wild Wonders of Belgium

Datum: 
zondag, 14 april 2019
Locatie: 
Afspraak om 13u aan de kerk van BE-4761 Krinkelt-Rocherath, deelgemeente van Büllingen in de Belgische Oostkantons.

Narcissen in de vallei van de Holzwarche

In april zal geen enkele bus Japanners van Parijs naar Brussel hoppen zonder tussenstop in ‘The Bleu Forest’. Daarmee staat het Hallerbos als enige natuurgebied op de shortlist van ‘must visits’ in Europa. Maar wat die Japanners niet weten, en de meeste Belgen al evenmin, is dat zich aan de andere kant van België een even spectaculair tafereel ontvouwt, elk voorjaar opnieuw, maar dan in het geel in plaats van in het blauw. Vanaf begin april toveren miljoenen wilde narcissen een gele gloed over de valleien en weilanden op de flanken van de Hoge Venen. Hele bergweiden – vanaf 500 meter hoogte mag je die term gebruiken –  kleuren wekenlang geel. Je vindt ze in de vallei van de Hohnbach in Kelmis aan de noordkant van de venen, maar vooral aan de zuid- en oostzijde, in de valleien van de Holzwarche, de Jansbach, de Olef en de Perlenbach, grofweg tussen Bütgenbach (B) en Monschau (D).

De bloeiende ‘narzissenwiesen’ met eigen ogen zien?

Afspraak: om 13u aan de kerk van BE-4761 Krinkelt-Rocherath, deelgemente van Büllingen in de Belgische Oostkantons, op het kruispunt van de Wahlscheider Strasse (N658) met de Viershillingweg.

Deelname: gratis voor leden van Landschap vzw. Niet-leden betalen 2,50 euro per persoon of 5 euro per gezin. Vooraf inschrijven is niet nodig. Nog geen lid van Landschap vzw? Ontdek hier de talloze ledenvoordelen, word lid en neem gratis deel aan deze activiteit (met het hele gezin)! Je kan jouw lidmaatschap ook aankopen in de webshop van Landschap vzw.

Meer info: +32(0)495-32 53 30 (Jan Loos) of info@landschapvzw.be

Foto's

Copyright © 2012 Landschap VZW - Site by Bart Heirweg