Onze sprekers

Van gevestigde waarde tot aanstormend talent: al vier jaar lang haalt het Lowland Photo Festival het kruim van de nationale en internationale natuurfotografen in huis! Wie we dit jaar voor het voetlicht plaatsen, kom je binnenkort te weten. Eén voor één stellen we onze sprekers van 9 en 10 december 2017 aan jou voor!

 

ONZE SPREKERS

Marc Costermans (BE)
'IJsvogel, koning van kleur'

Stel: daags na het Lowland Photo Festival tuf je samen met de ‘one and only’ Bence Maté richting luchthaven. Hij laat een naam vallen, die van de volgens hem beste natuurfotograaf van België. Ergens tussen Antwerpen en Brussel dondert de hemel op mijn kop want ik ken hem niet. Hij blijkt even bescheiden als gepassioneerd en getalenteerd. Luttele dagen later is de passage van Marc Costermans op het Lowland Photo Festival 2017 beklonken. Zonder enige twijfel is hij ‘Le Petit Prince’ van deze editie; het hart draagt altijd verder dan het oog. Zijn beelden beogen niets meer dan de essentie, zuivere en ontroerende beelden zijn het resultaat. Tijdens het Lowland Photo Festival dagen we Marc Costermans uit om een eigengereide blik te werpen op de ‘it-bird’ van het jaar: de ijsvogel!

De website van Marc...

 

Johan van der Wielen (NL)
‘De magie van de nacht

Verhalen vol verwondering. Ofwel de inspirerende pareltjes van Johan van der Wielen in een notendop. Zijn beelden staan nooit op zich, maar onthullen een achterliggend verhaal over de fragiele verhouding tussen mens en natuur. Soms krachtmeting, soms symbiose.
Een contrast dat bij uitstek zichtbaar wordt in zijn nachtfotografie waarin Johan het belang van de duisternis voor mens, natuur en milieu onderstreept door de uitersten van lichtvervuilde locaties en aardedonkere landschappen tegenover elkaar te plaatsen. Tijdens het Lowland Photo Festival voert deze ambassadeur van de nacht het publiek mee op een magische reis door de duisternis, bevolkt door landschappen, planten, dieren en sterren.

De website van Johan...

 

Ontdek het lezingenprogramma
Zeker zijn van jouw zitje? Bestel dan alvast jouw tickets voor het lezingenprogramma!
Lees meer over de grootse natuur- & fotografiebeurs
Exposities natuurfotografie met onder andere de finalisten van de Lowland Photo Contest 2017
Doe mee aan onze Lowland Photo Contest, de grootste natuurfotografiewedstrijd van de Lage Landen!
Onze vrijwilligers & partners

 

Een vraag of suggestie? Of wens je op de hoogte blijven? Mail even naar lowland@landschapvzw.be. Je ontvangt dan de Lowland-nieuwsbrief, zo verneem je alle nieuws over het Lowland Photo Festival als eerste!

 

Foto's

Copyright © 2012 Landschap VZW - Site by Bart Heirweg