Onze sprekers

Van gevestigde waarde tot aanstormend talent: al zes jaar lang haalt het Lowland Photo Festival het kruim van de nationale en internationale natuurfotografen in huis!

Wie de voorbije edities aanwezig was tijdens het grootste natuurfotofestival van de Lage Landen weet dat deze jaarlijkse hoogdagen van de natuurfotografie een absolute must zijn! Behalve het kruim van de natuurfotografen uit Vlaanderen en Nederland maakte ook een rist internationale toppers al hun opwachting tijdens het Lowland Photo Festival.
Klaus Nigge, Florian Schulz, Laurent Geslin, Bruno D'Amicis, Markus Varesvuo, Theo Allofs, Neil Alldridge en Bence Maté zijn maar enkel van de grootheden die ons programma al sierden.

Ineens jouw tickets bestellen? Klik dan hier voor de rechtstreekse link naar onze webshop, tickets zijn immers al te koop!

De deuren van het onthaal gaan dagelijks open om 8u00. De lezingen in de bioscoopzaal starten omstreeks 9u15. Er zijn verschillende pauzes voorzien, waaronder een lange middagpauze. Tijdens de pauzes kan je de grote Lowland-fotografiebeurs bezoeken en eventueel ook nog een lezing van het nevenprogramma in de seminarruimte meepikken. Op zaterdag kan je tijdens de middagpauze gratis de prijsuitreiking van de Lowland Photo Contest 2019 bijwonen. Het hoofdprogramma eindigt elke dag omstreeks 17u30.

 

SPREKERS LOWLAND PHOTO FESTIVAL 2019

Art Wolfe (USA)

‘Art Wolfe’s photographs are a superb evocation of some of the most breathtaking spectacles in the world’
Sir David Attenborough

De wereldberoemde, Amerikaanse natuurfotograaf Art Wolfe heeft inmiddels een carrière van dik veertig jaar op de teller staan. Geen continent is hem nog vreemd, honderden locaties bracht hij inmiddels in beeld.
Wereldwijd worden zijn beelden alom geprezen voor hun meesterlijke kleurenpalet, compositie en perspectief. Bovendien valt zijn werk niet onder één noemer te brengen: het waaiert eigenzinnig uit van conservation photography over photojournalism tot pure kunst waarmee international musea en galleries met plezier uitpakken.

Onnodig te vertellen dat het werk van Art Wolfe ruim aan bod komt in alle toonaangevende internationale fotomagazines en dat hij al ontelbare prestigieuze fotografieprijzen in de wacht wist te slepen. Maar hij publiceerde ook al meer dan 100 fotografieboeken, figureert in een eigen televisieserie, duikt op in natuurdocumentaires van Netflix… De Amerikaanse posterijen hebben zelfs postzegels met zijn werk in de aanbieding. Moet het nog gezegd: Art Wolfe is ‘larger than life’!

Na zes jaar van zeuren, is het ons eindelijk gelukt! Op zaterdag 7 december sluit Art Wolfe de eerste festivaldag van het Lowland Photo Festival af met een lezing over zijn wonderlijke meesterwerk ‘Earth is my Witness’ en zijn gloednieuwe boek ‘Wild’. Het is al een eeuwigheid geleden dat Art nog te bewonderen was in de Lage Landen, mis deze unieke kans dus niet!

 

 

 

Federico Veronesi (ITA/KEN)

 

 

 

Roy Mangersnes (NOR)

 

 

 

Luke Massey (GBR/ESP)

 

 

 

Philippe Moës (BEL)

 

 

 

Martin van Lokven (NLD)

 

 

 

Ludo Goossens (BEL)

 

 

 

Billy Herman (BEL)

 

 

 

Paul van Hoof (NLD)

 

 

 

Frédéric Demeuse (BEL)

 

 

 

Karin De Winter & Jo Van Rossem (BEL)

 

 

 

Filip Staes (BEL)

 

 

 

Hugo Willocx (BEL)

 

 

 

 

BONUS - BOEKPRESENTATIES TIJDENS DE MIDDAGPAUZES

 

Jan van der Greef (NLD)

 

 

 

Michel d'Oultremont (BEL)

 

 

 

Marc Costermans (BEL)

 

 

Ontdek het lezingenprogramma
Zeker zijn van jouw zitje? Bestel dan alvast jouw tickets voor het lezingenprogramma
Lees meer over de grootse natuur- & fotografiebeurs
Exposities natuurfotografie met onder andere de finalisten van de Lowland Photo Contest 2019
Doe mee aan onze Lowland Photo Contest, de grootste natuurfotografiewedstrijd van de Lage Landen!
Het Lowland Photo Festival praktisch - openingsuren en bereikbaarheid
Onze vrijwilligers & partners

 

Een vraag of suggestie? Of wens je op de hoogte blijven? Mail even naar lowland@landschapvzw.be. Je ontvangt dan de Lowland-nieuwsbrief, zo verneem je alle nieuws over het Lowland Photo Festival als eerste!

Foto's

Copyright © 2012 Landschap VZW - Site by Bart Heirweg