Boomkikkers in Limburg (VOL)

Datum: 
zaterdag, 7 augustus 2021
Locatie: 
Nederlands Limburg, niet ver van Maaseik (B), om 13u. De exacte locatie wordt enkel meegedeeld aan de ingeschreven deelnemers. Einde rond 16u30.
Boomkikker - foto: Luc Poppelaars
 
Boomkikkers zijn bijzondere diertjes die zich maar zelden laten bewonderen. Op een plek in Nederlands Limburg, niet zo ver van de Belgische grens bij Maaseik, wemelt het van deze schattige groene kikkers met zuignapjes. We ontdekken het prachtige natuurgebied en spotten de boomkikkers terwijl ze liggen te zonnen. Uiteraard worden de dieren niet aangeraakt.
 
Fotograferen mag, maar met respect. Dat betekent onder meer dat de struwelen, die zo belangrijk zijn voor de kikkers, NIET betreden worden. Zit een boomkikker te ver om hem goed te kunnen zien of fotograferen, dan gebruiken we verrekijkers of telelenzen, of we vinden verderop wel een andere boomkikker die wat dichter bij het pad zit. Het welzijn van de kikkers staat voorop; van elke deelnemer wordt dan ook verwacht dat hij/zij respectvol omgaat met de dieren en hun omgeving en achteraf ook de locatie helpt geheim houden.
 
Bij heel slechte weersvoorspellingen wordt de activiteit uitgesteld, want boomkikkers houden van mooi weer...
 
Foto: Bob Luijks
 
Afspraak
 
De exacte afspraakplaats wordt enkel meegedeeld aan de ingeschreven deelnemers. Voorlopig willen we er alleen over kwijt dat het in de ruime omgeving van Maaseik is. Kort voor de activiteit mag je van ons een mail verwachten met de concrete coördinaten. We verwachten jou daar dan op zaterdag 7 augustus om 13u. Het einde van de excursie is voorzien tussen 16u en 16u30.
 
Deelname: 8 euro p.p. voor leden of nieuwe leden van Landschap vzw, 10 euro p.p. voor niet-leden. Kinderen tot 11 jaar kunnen gratis meekomen en moeten niet vooraf worden aangemeld.
 
Ledenvoordeel
 
Nog geen lid van Landschap vzw? Ontdek hier alle ledenvoordelen, word lid en geniet meteen van de ledenkorting voor deze activiteit (de ledenkorting geldt voor elk lid van het gezin). Je kan je lidmaatschap ook kopen in de webshop van Landschap vzw.
 
 
Heb je problemen om de webshop te gebruiken? Bel +32(0)495-32 53 30 (Jan Loos). We loodsen jou er doorheen of we lossen jouw inschrijving op een andere manier op.
 
Meer info: +32(0)495-32 53 30 (Jan Loos) of info@landschapvzw.be
 
Foto's

Copyright © 2012 Landschap VZW - Site by Bart Heirweg