Wandelen in De Braakman

Datum: 
zondag, 9 oktober 2022
Locatie: 
Afspraak om 13u30 aan de Braakmanboerderij, Braakmanweg 5, NL-4521 PV Hoek (Biervliet). Einde om 17u.

De Braakman - foto: Hans Debruyne

De Braakman in Biervliet is de trots van Staatsbosbeheer Zeeuws-Vlaanderen. Het voormalige krekencomplex bestaat uit een centrale kreek, omringd door bos en weilanden.

De huidige vorm is ontstaan in 1952. Net voor de grote overstromingsramp in 1953 is het gebied ingepolderd. Destijds is er bijna 200 hectare bos- en natuurgebied gecreëerd. Inmiddels is daar 300 hectare bijgekomen. De Braakman is zo één van de grootste natuurgebieden van Zeeuws-Vlaanderen geworden. In het gehele gebied vind je uitgestrekte bossen, struweel, open terrein en water. 

Het hele jaar door is de kreek bijzonder interessant voor watervogels. Tijdens de trektijd en in de winter zijn er veel eenden, zaagbekken en steltlopers te zien. Bijzonder zijn de duizenden ganzen en tientallen kleine zwanen die er in de wintermaanden komen slapen. In het prille voorjaar staan onder meer groenpootruiters, zwarte ruiters, oeverlopers, kemphanen en kluten op ons verlanglijstje.

Mannetje krakeend - foto: Eric Feyen

Afspraak: om 13u30 aan de Braakmanboerderij van Staatsbosbeheer, Braakmanweg 5, NL-4521 PV Hoek (Biervliet). Einde om 17u.

Deelname: inschrijven via deze link op onze webshop.

Gratis voor leden en nieuwe leden van Landschap vzw. Niet-leden betalen 3 euro per persoon of 6 euro per gezin. Het volstaat om twee personen van hetzelfde gezin betalend in te schrijven, de andere gezinsleden mogen dan gratis meekomen en hoeven niet te worden ingeschreven.

Lid worden? Kijk snel hier of schrijf je meteen in als lid.

Als je een lidmaatschap toevoegt aan jouw winkelmandje op onze webshop, mag je meteen ‘Lid van Landschap vzw’ kiezen voor de boeking van deze activiteit.

Heb je problemen om de webshop te gebruiken? Bel ons en we loodsen je er doorheen of we schrijven jou op een andere manier in.

Meer info: info@landschapvzw.be of +32(0)495-32 53 30 (Jan Loos)

Foto's

Copyright © 2012 Landschap VZW - Site by Bart Heirweg