Duinflora in Ter Yde

Datum: 
zondag, 18 juli 2021
Locatie: 
Afspraak om 10u aan de ingang van Domein Westhoek, Noordzeedreef 6 in BE-8670 Oostduinkerke, Vlaamse westkust. Einde om 13u.

Duinviooltje - foto: Nico van Kappel

We wandelen in Ter Yde, de verzamelnaam voor een uitgestrekt duinencomplex tussen Oostduinkerke en Nieuwpoort-Groenendijk. Hier tref je alle duinbiotopen die de Vlaamse kust rijk is: van strand en zeereepduinen over mosduinen, droge duingraslanden en vochtige duinpannen tot stuivende binnenduinen, duinbos en duinbeek. De plantengroei is er zéér bijzonder, met onder meer de eerste parnassia’s die in deze periode in bloei staan. We maken een wandeling door dit lappendeken van duinbiotopen en hebben vooral oog voor ecologische verbanden. We zien gegarandeerd ook duinviooltjes en misschien spotten we een kleine parelmoervlinder. De wandeling is deels rustig, door bos en duingraslanden, maar het laatste deel is pittig, door stuivende duinen. Na de wandeling kan je uitblazen op het terras van Domein Westhoek.

Rietorchis - foto: Sandy Spaenhoven

Afspraak: om 10u aan de ingang van Domein Westhoek, Noordzeedreef 6 in BE-8670 Oostduinkerke. De Noordzeedreef is een zijstraat van de kustweg (Albert-I-laan/Spreeuwenberg) tussen Nieuwpoort-Bad en Oostduinkerke-Bad, ter hoogte van Groenendijk. Einde rond 13u.

Deelname: gratis voor leden en nieuwe leden van Landschap vzw. Niet-leden betalen 2,5 euro per persoon of 5 euro per gezin. Nog geen lid van Landschap vzw? Ontdek hier de talloze ledenvoordelen, word lid en neem gratis deel aan deze activiteit (met het hele gezin)! Je kan een lidmaatschap ook aankopen in de webshop van Landschap vzw.

INSCHRIJVEN: verplicht vooraf aanmelden via een mail naar activiteiten@landschapvzw.be, met vermelding van het aantal deelnemers en of die lid of geen lid zijn. Alleen zo kunnen we het correcte aantal gidsen voorzien om de groepen beperkt te houden en de COVID-maatregelen na te leven. Mochten (nieuwe) opgelegde COVID-beperkingen de activiteit onmogelijk maken, dan kunnen we jou ook persoonlijk verwittigen.

Meer info: info@landschapvzw.be of +32(0)495-32 53 30 (Jan Loos)

Foto's

Copyright © 2012 Landschap VZW - Site by Bart Heirweg