Natuurfotografie

'You don't take a photograph, you make it' 
                                                                   -  
Ansel Adams (1902-1984)

Vallei van de Hoëgne (Foto: Johan van de Watering)

Eén van de doelstellingen van Landschap vzw is de publieke opinie duidelijk maken hoe belangrijk het is om inspanningen te leveren voor het behoud van onze inheemse biodiversiteit, de verrassende verscheidenheid van planten en dieren, landschappen en ecosystemen die ons omringen. Pakkende beelden zeggen daarbij vaak meer dan duizend woorden.

Voor die beelden zorgen in Vlaanderen en in Nederland een hele schare gedreven natuurfotografen. Mensen die gepassioneerd zijn door de natuur en vaak al hun vrije tijd besteden aan het in beeld brengen ervan. Op die manier leveren ze een belangrijke bijdrage aan de sensibilisering rond natuurbehoud en de uitbouw van een maatschappelijk draagvlak voor natuur.

Voor een keer draaien we de rollen even om en brengen wij die Vlaamse en Nederlandse natuurfotografen in beeld, uiteraard mét een summiere
 portfolio van hun mooiste beelden én links naar websites waar nog veel meer van die prachtige natuurbeelden staan te schitteren.


Verder kan je hier ook enkele artikelen uit ons ledenblad LANDSCHAP nalezen, waarin we telkens een andere natuurfotograaf in de kijker plaatsen. Binnenkort wordt deze rubriek nog uitgebreid met allerhande info over natuurfotografie. Van nieuwtjes over workshops tot leesvoer voor natuurfotografen. Kom dus af en toe eens kijken.

En als je vloekt omdat het blééf regenen of omdat het licht niet mee zat, bekijk dan eens onderstaand filmpje...

 

 

 

 

 

 

Downloads

Copyright © 2012 Landschap VZW - Site by Bart Heirweg