Lente op de Kalmthoutse Heide

Datum: 
maandag, 10 april 2023
Locatie: 
Afspraak om 14u op de parking voor bezoekerscentrum De Vroente, Putsesteenweg 129 in BE-2920 Kalmthout. Einde omstreeks 17u.

Met zijn 3 750 hectare bossen, heide, vennen en landduinen is het Grenspark De Zoom-Kalmthoutse Heide een absolute topper onder de natuurgebieden. Het is er niet alleen heerlijk struinen tijdens de bloei van de heide maar gewoonweg in elk seizoen. En al helemaal op een mooie lentedag!

Sinds vorig jaar kan het natuurgebied ook uitpakken met een indrukwekkende brandtoren die ook dienst doet als kijktoren. Op de 42 meter hoge toren werden immers ook bezoekersplatformen geïnstalleerd die je een verbluffend zicht bieden over dit pareltje van uitgestrekte topnatuur!

Deelname

Afspraak om maandag 10 april (paasmaandag) om 14u op de parking voor bezoekerscentrum NEC De Vroente, Putsesteenweg 129, BE-2920 Kalmthout (het bezoekerscentrum is gelosten voor renovatie). Einde omstreeks 17u.

Kom je met te treinn stap dan af in station Kalmthout Heide. Gelegen op de lijn Antwerpen-Roosendaal is station Kalmthout Heide zowel vanuit Vlaanderen als vanuit Nederland goed te bereiken. Van daar is het nog 1,5 kilometer wandelen naar bezoekerscentrum De Vroente (reken ongeveer 20 minuten).

Gratis voor leden van Landschap vzw. Niet-leden betalen 3 euro per persoon of 6 euro per gezin. Inschrijven uitsluitend via onze webshop, zie verder.

Ledenvoordeel

Ons lidmaatschap is een gezinslidmaatschap. De ledenkorting geldt voor alle leden van een gezin (maximaal twee volwassenen + kinderen).

Nog geen lid van Landschap vzw? Ontdek hier alle ledenvoordelen, word lid en geniet meteen van de ledenkorting op deze activiteit. Je kan het lidmaatschap (27 euro) aankopen als ‘product’ in onze webshop. Als je het lidmaatschap mee in jouw winkelmandje stopt, mag je voor deze activiteit de optie ‘reeds lid’ kiezen!

Foto: Bob Luijks

Inschrijven

Voor deze wandeling inschrijven doe je uitsluitend via deze link op de webshop van Landschap vzw.

Meer info

Jan Loos, +32(0)495-32 53 30 of info@landschapvzw.be

Foto's

Copyright © 2012 Landschap VZW - Site by Bart Heirweg