Maastricht - B&B Bij de Berg (Sint-Pietersberg)

Slapen ‘Bij de Berg’

Wie de Sint-Pietersberg tot in de uithoeken wil uitkammen of wie na een avondje oehoes gluren meteen onder de wol wil, kan aankloppen bij ‘Bij de Berg’, de gezellige Bed & Breakfast van Marjolein. Deze spiksplinternieuwe B&B vind je in de wijk Sint-Pieter, een bijzonder rustige en charmante buurt. Zowel de Sint-Pieterberg als het natuurgebied Jekerdal liggen net om de hoek. Het bruisende, culturele hart van Maastricht ligt op minder dan tien minuutjes wandelen – stadswallen, musea en een zee aan gezellige restaurantjes zijn de uithangborden.

Het uiterst stijlvolle huis dateert uit 1937. De eerste en tweede verdieping werden ingericht als knus gastenverblijf met twee ruime, smaakvol ingerichte kamers. Op de eerste verdieping vind je ‘De Voorkamer’ – boxspring-bedden, flatscreen, wifi en de zithoek krijg je er bovenop. ‘De Etage’ bestaat uit een slaapkamer, zitkamer en badkamer. Uiteraard kan je er rekenen op boxspring-bedden, flatscreen, wifi, een forse hoekbank en een eet- en werktafel. Natuurlijk beschikken de beide kamers ook over een ruime, eigentijdse badkamer met wastafel, douche of ligbad, toilet, haardroger… Op elke verdieping kan je trouwens ook gratis gebruikmaken van de (koffie)machine voor een lekker kopje koffie of thee.

Na een verkwikkende nachtrust is het heerlijk ontbijten aan de gezellige, ronde ontbijttafel van Marjolein. Elke morgen wordt het ontbijt met zorg samengesteld op basis van allerhande streekproducten zoals het speltbrood van de Bisschopsmolen, vleeswaren van scharrelslagerij Willems, huisgemaakte jam, honing van een plaatselijke imker, scharreleieren, vers geperst sap en lekker seizoensfruit. Speciale ‘ontbijtwensen’ kan je uiteraard ook altijd doorgeven.

Arrangement voor leden van Landschap vzw

Leden van Landschap vzw zijn uiteraard op eender welk moment welkom in B&B Bij de Berg, maar Marjolein tekende daarbovenop ook nog eens een bijzonder sympathiek arrangement uit. Blijf je drie nachten (maandag tot en met woensdag of dinsdag tot en met donderdag) logeren in ‘Bij de Berg’, dan krijg je er behalve ontbijt ook een lunchpakket en één dag fietsen bovenop (200 euro per kamer). Wie 2 nachten logeert, krijgt er eveneens behalve ontbijt een lunchpakket en een dagje fietsen bovenop (150 euro per kamer).

Bed & Breakfast ‘Bij de Berg’
Jekerweg 106
6212 GE Maastricht
Nederland

+31(0)644818516

info@bijdeberg.nl
www.bijdeberg.nl

 

Foto's

Copyright © 2012 Landschap VZW - Site by Bart Heirweg