Oostvaardersplassen - Waterlodges 'de Aalscholver' & 'de Lepelaar'

Slapen in de schaduw van de Oostvaardersplassen!


Vlakbij de A6-autoweg tussen Almere en Lelystad, op een kwartiertje rijden van de Oostvaardersplassen, kan je heerlijk overnachten in één van de waterlodges naast Hajé restaurants ‘de Aalscholver’ (A6 richting Almere) en ‘de Lepelaar’ (A6 richting Lelystad). Dat de lodges naast de autoweg liggen, vormt geen bezwaar, want de rustige en ruime kamers aan de achterkant beschikken over een terras van waarop het heerlijk uitkijken is over een prachtig natuurgebied met veel water en rietvelden. Alle kamers in de waterlodges hebben een douche, televisie en draadloos internet.

 

Word je wakker in kamer ‘het Geelborstje’ of ‘de Nachttjilper’ in waterlodge de Lepelaar, dan kijk je vanuit je bed recht op een ooievaarskoppel dat zijn nest heeft op een paal vlakbij je venster. Eens de deur uit, kan je meteen het natuurgebied rond de Ooievaarsplas intrekken; het is ontstaan door zandwinning voor de aanleg van de A6 en in beheer bij het Flevolandschap.

Spiksplinternieuw is de Hotelark, een boothotel op een mooie waterpartij achter Hajé restaurant en waterlodge de Aalscholver, aan de andere kant van de snelweg. Ook dit is een unieke locatie; de zachte deining van het water zorgt voor een verkwikkende nachtrust.  De Hotelark beschikt over 7 gezellige en uniek ingerichte kamers. De kamers zijn wat kleiner dan die van de waterlodges, maar ze zijn stuk voor stuk voorzien van een televisie en een badkamer met ligbad.

In de naastgelegen Hajé restaurants kan je al vanaf 6u genieten van een uitgebreid ontbijt (vanaf 7,95 euro) en 's avonds heerlijk dineren tot 22u. Leden van Landschap vzw ontvangen bij een overnachting een gratis fles wijn bij het diner!

Prijzen per nacht voor een tweepersoonskamer
Kamer Waterlodge met terras aan de waterzijde: 75 euro
Kamer Waterlodge aan de parkingzijde: 65 euro
Kamer Hotelark met waterzicht: 47,50 euro

 

Meer info:
Waterlodge ‘de Lepelaar’
Rijksweg A6
Parkeerplaats ‘De Lepelaar’ 4
8218 PX Lelystad
+31(0)36 523 93 40

Waterlodges & Hotelark ‘de Aalscholver’
Rijksweg A6
Parkeerplaats ‘De Aalscholver’ 2
8218 PW Lelystad
+31(0)36 523 92 73

info@hajerestaurants.com
www.hajerestaurants.com

Foto's

Copyright © 2012 Landschap VZW - Site by Bart Heirweg